Obyčejný a poctivý český národ

Zdá se mi, že se Češi naučili říkat a přijali za svůj takřka lidový pojem "obyčejní lidé". Jeho používání se dle mého stalo novým národním sportem, začal se jím ohánět kde kdo a to ve všech pádech, někdy rozšířený o slůvko "poctiví".

Nejzajímavější ale je, kdo tento pojem přijal za svůj? Jsou to především socialisté, podporující obyčejné lidi v parazitování na státu, komunisté, kteří by nejraději měli ve státě 10 milionů obyčejných poctivých lidí, řídících se heslem "Kdo neokrádá stát, okrádá rodinu!" a žádné lidi neobyčejné. V neposlední řadě odboráři, dle kterých již teď jsou všichni včetně nich obyčejní lidé, a proto se snaží podporovat v naší zemi francouzský národní sport - stávky a demonstrace, na kterých se s chudými obyčejnými lidmi scházejí právě "obyčejní" socialističtí, komunističtí a odborářští předáci a obyčejný lid jim zuřivě tleská v duchu boje za lepší, obyčejné, poctivé a chudé zítřky pro všechny.

Přece, kdo ještě není obyčejným člověkem, měl by se jím ihned stát, jinak ho v Česku nebude mít nikdo rád - kdo není obyčejný, stává se dnes špatným, tak pozor na to!

A já se ptám, jak podle vás vypadá obyčejný člověk? Řekl bych, že v Česku máme ještě jeden národní sport - příliš rychle zapomínáme.

Autor: Stanislav Jančík | úterý 1.5.2012 21:06 | karma článku: 26,58 | přečteno: 1382x